duminică, 19 septembrie 2010

PUNCT


Asa cum in viata intalnesti fel de fel de oameni , straini de cele mai multe ori , tot asa in viata ai parte de persoane pe care le cunosti, sau cel putin asa ai impresia. Diferenta dintre ei este ca oricat ai dori sa cunosti pe cei straini, se dovedeste ca strainii sunt defapt tocmai cei de langa tine.
Nu exista persoane perfecte, nu exista dorinta mai mare de a incerca sa faci ca cei din jur sa merite efortul, ca si atunci cand esti dezamagit tocmai de persoanele la care te astepti mai putin si iti doresti cu ardoare ca totul sa fie doar un cosmar. Cand totul pare perfect, cand lumea ta pare ca nu se poate darama orice s-ar intampla, atunci e momentul in care inevitabil totul se schimba. Cei apropiati iti arata o fata straina tie, iar intrebari de genul "cu ce-am gresit, unde-am gresit, ce-am facut gresit... ce s-a intamplat?" apar neinvitate. Totul se prabuseste si-ti dai seama ca strainii sunt cei de langa tine, mai aproape de tine ca niciodata.
Greselile pe care le faci te urmaresc mult prea intens, greseli pe care tu le considerai reguli pentru a supravietui. Neincrederea incepe sa te bantuie ca o fantoma, iar acea zicala "fi tu insuti" este stearsa din mintea si sufletul tau. Apare teama de a te exprima liber ; acea libertate este inchisa intr-un loc ascuns, iar cheia este detinuta de cei din jur , nimic nu mai depinde de tine.
Acesta este momentul in care toate idealurile despre o prietenie , care se presupunea sincera...dispar. Te trezesti intr-o realitate mult prea diferita de cea pe care o cunosteai tu, o realitate in care punctul tau de vedere nu mai conteaza, iar parerile diferite de ale celorlalti nu-si mai au locul.
Concluzia este ca ..intotdeauna este bine sa zambesti ideilor diferite de ale tale,chiar si daca te adresezi prietenilor, de aceea este bine sa zici DA desi vrei sa zici NU, sau cel mai usor...sa taci ! :))
Este un sfat prietenesc pe care toti cei care cred in prietenie, ar trebui sa-l ia in considerare.:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu